Warning: A non-numeric value encountered in
/home/fevxawdv/serplancer.com/wp-content/plugins/top-table-of-contents/includes/class-boomdevs-toc-shortcode.php on line
76
Warning: A non-numeric value encountered in
/home/fevxawdv/serplancer.com/wp-content/plugins/top-table-of-contents/includes/class-boomdevs-toc-shortcode.php on line
76
لوگو و همه انواع آن، تصویری است که نماد کسب و کار شما است. لوگوها این امکان را به شما میدهند تا برند شما به راحتی شناسایی شود. یک لوگو سنگ اولیه بنای هر برندی است. لوگو به مخاطبین کمک میکند تا بفهمند شما کی هستید، چه کاری انجام میدهید، در چه حوزه ای فعالیت میکنید و برای چه چیزهایی ارزش قائل هستید. مسئولیت عظیمی روی یک عکس کوچک نهفته است! در صفحه
طراحی لوگو تعریف کامل لوگو و نحوه استفاده از آن به بهترین شکل آورده ایم. اما آیا می دانستید که ۷ نوع مختلف از لوگو وجود دارد؟ این مقاله به انواع لوگو نمرکز دارد.
از نظر عموم لوگو های فرقی با هم ندارند و همه انواع لوگو یکی هستند. اما یک طراح گرافیک باید انواع لوگو را بشناسد. هر نوع از لوگو حس کاملا متفاوتی به برند شما میدهد. از آنجایی که لوگوی شما اولین چیزی است که مخاطبین جدید شما میبینند. نیاز است مطمئن شوید که کدام لوگو به درد شما میخورد. آیا میخواهید بهترین لوگو از انواع لوگو را برای کسب و کار خود انتخاب کنید؟ در اینجا هفت نوع لوگو که نیاز است از آن مطلع باشید؛ به طور کامل شرح داده شده است:
انواع لوگو
- لوگو مونوگرام
- لوگو تایپوگرافی
- لوگو تصویری
- لوگو انتزاعی
- لوگو مسکات
- لوگو ترکیبی
- لوگو امبلم
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو
۱. لوگو مونوگرام (lettermarks یا علائم اختصاری)
لوگوهای مونوگرام، آرم هایی هستند که مینای آن تایپوگرافی و معمولا از حروف اول نام بک برند تشکیل شده است. برای مثال: IBM، CNN، HP، HBO, NASA متوجه این الگو شدید؟ لوگو این شرکت ها که عکس های در پایین موجود است. لوگو آنها از حروف اول نام برندشان تشکیل شده اند. معمولا نام این شرکتها نسبتا طولانی است. بنابراین یک نام کوتاه تر، مختصر از برند خود میسازند. در ادامه بهترین لوگویی که از انواع لوگو میتوانند انتخاب کنند؛ لوگو مونوگرام است. با این روش، با یادآوری ۲ یا ۳ حرف، نام کامل برند خود را هر بار برای مخاطب خاطر نشان میکنند. با این استراتزی عاقلانه ترین انتخاب، طراحی یک لوگو مونوگرام است.
همانطور که توضیح دادیم، لوگو مونوگرام یک لوگو بر اساس تایپوگرافی و متشکل از چند حرف است. این نوع لوگو اغلب متشکل از حروف اول نام شرکت است. چیزی که در طراحی لوگو مونوگرام بسیار نمایان است. جمله ای که هویت این لوگو را میسازد: زیبایی در سادگی است. با استفاده از تنها چند حرف، لوگو های مونوگرام در ساده سازی برندسازی کمک میکنند. هر شرکتی که نام بلندی داشته باشد، یکی از گزینه های مناسب آنها لوگو مونوگرام است. به عنوان مثال: به زبان آوردن و به خاطر سپردن ناسا نسبت به سازمان ملی هوا و فضا چقدر آسانتر است؟ (The National Aeronautics and Space Administration)
از آنجایی که تمرکز روی حروف برند است، فونتی که انتخاب میکنید، اولین چیزی است که باید به آن فکر کنید. بسیار مهم است تا اطمینان حاصل کنید که لوگو شما نه تنها مطابق با حوزه کاری شما است. بلکه هنگام چاپ نیز خوانا باشد. اگر یک کسب و کار جدید به رقم زدید. اگر یک برند جدید هستید. استفاده از بخشی از نام برندتان یا نام کامل کسب و کارتان در لوگو حرکتی موثر است تا مخاطبین بتوانند فورا با شما آشنا شوند.
۲. لوگو تایپوگرافی (wordmarks یا علائم گفتاری)
لوگو تایپوگرافی مشابه لوگو مونوگرام است. لوگو تایپ یا به اصطلاح ایرانی لوگو تایپوگرافی نیز مبتنی بر فونت و حروف است. با این تفاوت که لوگو تایپوگرافی دقیقا بر نام کسب و کار و برند تمرکز دارد. اولین تصویری که از لوگو تایپوگرافی به ذهنتان می آید، لوگو کوکا کولا باشد. لوگو تایپ ها زمانی موثر است که شرکت یک نام مختصر و متمایز داشته باشد. لوگو گوگل نیز مثال بسیار خوبی برای این موضوع است. این نام یعنی گوگل به خودی خود جذاب و به یاد ماندنی است. بنابراین انتخاب یک لوگو تایپوگرافی بهترین انتخاب شرکت بود. بدون شک یک لوگو خوب به ایجاد یک برند قوی کمک بسزایی میکند. همانطور که گفتیم استفاده کردن از نام کامل کسب و کارتان در لوگو حرکتی موثر است تا مخاطبین بتوانند فورا با شما آشنا شوند. کی هست که اسم گوگل را نشنیده باشد؟
در طراحی لوگو تایپ، اولین چیزی که مهم است عنصر تایپوگرافی است. از آنجایی که تمرکز روی نام شما خواهد بود، شما باید ۹۰% تمرکزتان را روی تایپوگرافی لوگو بگذارید. باید فونت مناسبی را انتخاب کنید. یا فونت مناسبی خلق کنید که هویت برند شما را به خوبی نشان دهد. برای مثال،
لیبل های پوشاک و مد تمایل دارند از فونتهای ظریف استفاده کنند. در حالی که سازمانهای دولتی و مربوط به قانون به فونتی سنگین تر که جس امنیت را القا کند، پایبند هستند. در اینجا هنر طراح حرف اول را میزند.
انتخاب بین لوگو مونوگرام و لوگو تایپوگرافی
اگر برند شما نام بلندی دارد، لوگوی مونوگرام را در انتخاب ارجح در نظر بگیرید. نمایان کردن نام کسب و کار با حروف اختصاری به خلوت کردن طراحی شما کمک می کند. به همین ترتیب، مشتریان راحت تر برند و لوگوی شما را به خاطر خواهند آورد.
اگر یک نام تجاری متمایز دارید که هب راحتی در ذهن مشتریان خواهد ماند. لوگو تایپوگرافی یک انتخاب عالی برای شما است. داشتن نام خود در یک فونت جذاب طراحی (اختصاصی) شده، برند شما را ماندگارتر میکند.
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو
۳. لوگو تصویری (Pictorial marks یا علائم مصور)
لوگو تصویری یک علامت گرافیکی ( که اغلب به عنوان علامت تجاری استفاده میشود) میباشد. لوگو تصویری یک نماد است. یک سمبل و آیکون است. یک لوگو بر اساس عناصر گرافیکی و ترفند های گرافیکی است. به علاوه زمانی که اسم برند را شنیدید بلافاصله تصویر لوگو به ذهنتان نقش ببندد. لوگو اپل بهترین مثال برای این موضوع است. یعنی تا شما اسم اپل را در این مقاله خواندید؛ بی شک بدون فاصله آن تصویر سیب گاز زده به ذهنتان آمد. پرنده توییتر یک مثال خوب دیگر است. لوگو
رز دیزاین نیز مثالی خوب برای این موضوع است. هر یک از لوگوهای این شرکتها نماد بزرگی هستند. هر برند به گونه ای لوگو آنها طراحی شده است که به تنهایی فورا قابل تشخیص باشند.
برند واقعی فقط یک تصویر است. به همین دلیل، استفاده از آن برای شرکتهای جدید یا آنهایی که برند قوی ندارند، میتواند یک نوع لوگو دشوار باشد. غیر ممکن نیست! قانونی نیست که برند های جدید نمیتوانند از لوگو تصویری استفاده کنند. شرکت اپل نیز از صفر شروع کرد. لذا انواع لوگو ها را به خوبی بشناسید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
مهم ترین چیزی که در تصمیم گیری برای طراحی لوگو تصویری باید در نظر گرفته شود، انتخاب یک تصویر یا ذهنیت است. این تمام چیزی است که در هویت برند شما وجود خواهد داشت. شما باید به مفاهیم گسترده تری دست یابید. به تصویری که انتخاب میکنید فکر کنید: آیا صرفا میخواهید با نام خود بازی کنید؟ یا به دنبال ایجاد معنای عمیقتری هستید؟ یا می خواهید احساسی را تحت تاثیر قرار دهید؟ نکته بسیار مهمی که به طراحی لوگو تصویری بسیار کمک میکند این است که شما مخاطب خود را بشناسید. اگر شما مخاطب خود را بشناسید؛ یک لوگو بینظیر خلق خواهد شد.
این سوالات را از خود بپرسید:
- مخاطبین من چه کسانی هستند؟
- مخاطبین من آقایان هستند یا خانم ها؟
- مخاطبین من در چه طیف سنی قرار دارند؟
- مخاطبین من به چه چیز هایی علاقه دارند؟
- مخاطب من به چه چیز هایی اهمیت میدهد؟
اگر به این سوالات پاسح دادید و جواب هایشان را دست پیدا کردید. تبریک میگم! یک لوگو تصویری بینظیر در یک قدمی شما قرار دارد. فقط یک طراح لوگو کار بلد پیدا کنید تا لوگو را ایجاد کند.
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو
۴.لوگو انتزاعی ( Abstract logo marks)
لوگو انتزاعی مانند لوگو تصویری است. با این تفاوت که یک تصویر قابل تشخیص نیست. برای مثال یک سیب یا یک پرنده ای در لوگو اپل و توییتر استفاده شده است. لوگو انتزاعی متشکل از یک شکل هندسی انتزاعی (غیر واقعی) است.از محبوب ترین لوگو های انتزاعی میتوان به لوگو پپسی و لوگو آدیداس اشاره کرد. تاثیر لوگو انتزاعی به اندازه لوگو تصویری است. چرا که با خلاصه کردن نام تجاری شما را در یک تصویر، تصویر هویت برند شما را در ذهن ها شکل میدهد. با این حال، دست شما برای طراحی لوگو انتزاعی نسبت به طراحی لوگو تصویری باز تر است. لوگو های انتزاعی به شما این امکان را میدهند تا تصویری منحصر به فرد برای نشان دادن نام تجاری خود داشته باشید. یک تصویر خاص. از طریق رنگ و شکل، میتواند به هویت برندتان معنا دهد.
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو
۵. لوگو مسکات ( Mascots یا کاراکتر)
لوگو مسکات نمادهایی هستند که شامل یک شخصیت تصویری هستند. اغلب رنگارنگ، گاهی کارتونی، و همیشه جذاب هستند. لوگو مسکات راهی عالی برای ایجاد ارتباط مخاطب با شماست. اینگونه لوگوها به خوبی میتوانند هویت برند را به تصویر بکشند. لوگو مسکات کاراکتری است که هویت برند شماست. این کاراکتر را به عنوان سفیری برای تجارت و برند خود در نظر بگیرید. از معروف ترین لوگو مسکات میتوان به لوگو KFC اشاره کرد. متاسفانه چون ایران تحریم است؛ ما اسم این برند را زیاد نمیشنویم. اما این برند در دنیا اسم و رسمی دارد. لوگو مسکات برای شرکتهایی که میخواهند با جذب خانواده ها و کودکان، فضایی سالمی خلق کنند؛ عالی است.
۶. لوگو ترکیبی (Combination marks)
لوگو ترکیبی همانطور که از نامش پیداست؛ متشکل از چند لوگو است. به زبان ساده تر یکی از متوادل ترین لوگو های ترکیبی، ترکیب لوگو تایپوگرافی و تصویری است. زمانی که شما به یک شناختی از انواع لوگو رسیدید. ممکن است به این نتیجه برسید که از دو ویژگی لوگو با هم استفاده کنید. لوگو ترکیبی میتواند ترکیب لوگو های انتزاعی و مسکات نیز باشد. ترکیب این ۴ لوگو را لوگو ترکیبی میگویند که معمولا ۲ عدد از آنها انتخاب، طراحی و ترکیب میشوند. طراحی لوگو ترکیبی یک مقدار حساس است. به این دلیل که ماهیت لوگو ترکیبی شلوغ است. اما شما باید یک مرزی را رعایت کنید که لوگو آن قدری شلوغ نباشد که چشم مخاطب را اذیت کند. از معروفترین لوگوهای ترکیبی میتوان به لوگو Burger King و Lacoste اشاره کرد.
شما باید زمانی از لوگو ترکیبی استغاده کنید که ترکیب این دو لوگو ها تاثیرگذار باشد. به عبارتی، این دو لوگو کنار هم قدرتشان بیشتر شود. در کنار هم تاثیرگذارتر شوند. همانطور که درباره طراحی لوگو ترکیبی گفتیم، طراحی این لوگو حساس است. در طراحی این لوگو شما میتوانید به یک شاهکار برسید یا آشغال… متاسفانه حد وسطی وجود ندارد. لذا برای انتخاب طراح لوگو حساسیت به خرج دهید.
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو
۷. لوگو امبلم (The emblem)
لوگو امبلم متشکل از یک نوشته و آیکون است. به صورتی که نوشته درون نماد وجود دارد و جزئی از نماد است. به طور کلی این لوگو خیلی خاص پسند است. مخصوصا در کشورمان ایران کمتر استفاده میشود. طراحی این نوع لوگو را میتوان به طراحی مهر تشبیه کرد. چرا که شکل لوگو امبلم را بیشتر در طراحی مهر میبینیم. طرح های دایره ای مهر ها را به یاد بیاورید که متونی در آن قرار دارند.
به طور کلی لوگو امبلم معمولا ظاهری خاص و سنتی دارد و از طرفی کلاسیک است. اگر میخواهید سنت خود را به رخ بکشید. از طرف دیگر لوگو خیره کننده باشد، لوگو امبلم انتخاب خوبی است. در برند ها معمولا ما لوگو تایپوگرافی، تصویری و یا ترکیب آنها را میبینیم. لذا اگر شما با لوگو امبلم وارد شوید. حضور خیره کننده و خاصی خواهید داشت. اگر چه با ویژگی های لوگو امبلم (که گفته شد) اغلب برای مدارس، دانشگاه ها سازمان ها یا انتخاب ارجح است. صنعت خودرو نیز به این نوع لوگو علاقه دارد. از معروف ترین لوگو های امبلم میتوان به
لوگو BMW، استار باکس، دانشگاه هاروارد و هارلی دیویدسون اشاره کرد.
انواع لوگو + معرفی ۷ سبک اصلی طراحی لوگو