تصویر سازی

تصویر سازی چیست؟ و انواع آن

یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های هنری و طراحی گرافیک، تصویر سازی است که می‌توان به کمک آن اثرهای هنری خارق العاده‌ای را ایجاد کرد. برای اینکه بتوان یک اتفاق، روایت یا مفهوم را به صورت بصری نشان داد، از هنر تصویرسازی استفاده می‌شود. تصویرسازی دنیای بسیار گسترده و پیچیده‌ای دارد که در این مطلب تصمیم داریم کمی با این حرفه و پیچیدگی‌های آن آشنا شویم.

هنرمندان و افرادی که در زمینه هنرهای بصری فعالیت می‌کنند، آشنایی نسبی با تصویرسازی دارند و می‌دانند که این هنر با رشته گرافیک تشابهات بسیار زیادی دارد. گرافیک و تصویرسازی با وجود نقاط اشتراک زیادی که با یکدیگر دارند در برخی جزئیات متفاوت از هم هستند. به عنوان مثال، یکی از تفاوت‌هایی که در رابطه با این دو هنر وجود دارد به شرح زیر است.

  • به کمک تصویرسازی می‌توان احساسات خود را به صورت یک تصویر به بیننده منتقل کرد. این روش انتقال احساسات برای مخاطبان ماندگاری و تاثیر زیادی دارد.
  • اما در گرافیک، تصاویر نه برای انتقال احساس که بیشتر به جهت تبلیغ ارائه می‌شوند.

در برخی موارد برای خلق آثار جذاب هنری دو حرفه تصویر سازی و گرافیک را با یکدیگر در هم می‌آمیزند و شالوده آن می‌شود تصویرسازی گرافیکی که در بخش‌های بعدی با این هنر بیشتر آشنا می‌شویم. تصویرسازی که گاهی از آن با عنوان تصویرگری نیز یاد می‌شود به صورت خلاصه یک تعریف کلی دارد، اینکه بتوان مفهوم یک متن یا نوشته را برای انتقال بهتر به شکل یک تصویر قابل درک درآورد را تصویرسازی می‌گویند. متن‌ها می‌توانند شامل انواع ایده، داستان و…باشند. افرادی که به صورت تخصصی به تصویرسازی مشغول هستند را تصویرگر می‌گویند.

Graphic-illustration

تصویر سازی گرافیکی

دنیای تصویر سازی گرافیکی دنیای بسیار وسیع و گسترده‌ای است. این هنر از زمان‌های بسیار دور وجود داشته و رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییراتی شده است. یکی از تحولاتی که در هنر تصویرسازی گرافیکی ایجاد شده، روی کار آمدن نرم افزارها و امکانات دیجیتالی به جای مدادهای رنگی و جوهرهای مخصوص است. تصویرسازی دیجیتالی قطعا تغییرات بزرگی را در هنرهای تجسمی و گرافیکی ایجاد کرده است. می‌توان به کمک تصویرسازی گرافیکی به بسیاری از کتاب ها، مجلات، ژورنال‌ها و… جان داد و مفاهیم آن‌ها را بهتر منتقل کرد. تصویرسازی و مصور کردن متون، می‌تواند در زمان کوتاه‌تری ببینده یا مخاطب را با خود همراه کرده و او را از داستان و روایت موجود مطلع کند.

انواع تصویر سازی

اگر بخواهیم تصویرسازی در گرافیک را تقسیم‌بندی کنیم، می‌توانیم این هنر را در دو دسته کلی قرار دهیم. تصویرسازی تبلیغاتی و تصویرسازی داستانی. اما جزئیات تقسیم‌بندی تصویرسازی به شرح زیر هستند.

  • تصویرسازی نشریات: در این تصویرسازی، به کمک کاریکاتورها و تصاویر متنوع دیگر، می‌توان انواع روزنامه، مجله و… را به زیبایی تصویرسازی کرد.
  • تصویرسازی تبلیغاتی همانند بنرها، پوسترها، کارت پستال‌ها و… به کمک تصویرسازی بسیاری از آگهی‌های تبلیغاتی را مصور کرده و مخاطب را با محصول و خدمات موردنظر درگیر می‌کنند.
  • تصویرسازی کتاب: تقریبا همه شما تصاویر چاپ شده روی جلد کتاب‌ها را مشاهده کرده اید. این تنها یک نوع از تصویرسازی کتاب است. علاوه براین، برای بیان بهتر مفاهیم و روایات کتاب نیز در طول داستان از تصاویر مختلفی استفاده می‌شود.
  • تصویرسازی بین المللی: در این شاخه از تصویرسازی، بسیاری از پیام‌های هنری، فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی کشورها به کمک به تصویر کشیدن مطالب به مخاطبین ارائه می‌شود.
  • تصویرسازی نهادهای مختلف

تکنیک‌های تصویر سازی

تصویرسازی هم همانند بسیاری از هنرهای تجسمی و گرافیکی، دارای تکنیک‌ها و روش‌های منحصر به فردی است که در این بخش با این روش‌ها آشنا می‌شویم. منظور از تکنیک‌های تصویرسازی، خلاقیت، توانایی و ابتکار تصویرگر در استفاده از امکانات و تجهیزات تصویرسازی است. بسته به اینکه تصویرسازی برای چه سبک و چه فضایی انجام می‌شود از ابزارها و تکنیک‌های مخصوصی استفاده می‌شود و بهتر است تصویرگر با فضای کار موردنظر به خوبی آشنایی داشته باشد. در ادامه به چند نمونه از تکنیک‌های تصویرسازی اشاره می‌کنیم.

  • تکنیک استفاده از مداد
  • تکنیک استفاده از مداد رنگی
  • تکنیک استفاده از ماژیک
  • تکنیک استفاده از انواع گواش، آبرنگ، چسب و…

این موارد نمونه‌ای از تکنیک‌های تصویرسازی دستی هستند که با آن‌ها آشنا شدیم. با پیشرفت تکنولوژی، نرم افزارهای ویژه و مخصوصی در زمینه تصویرسازی روی کار آمده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها برنامه ایلاستریتور (Illastrator) است. این برنامه از مجهزترین برنامه‌هایی است که می‌توان به کمک آن تصویرسازی دیجیتالی را با کیفیت عالی انجام داد. در صورتی که در این زمینه تخصص کافی را بدست آورید، می‌توانید فعالیت تصویرسازی را بدون ابزار دستی و به راحتی انجام دهید.

Illustration-techniques

هدف از تصویر سازی چیست؟

احتمالا تا این قسمت از مطلب، به خوبی متوجه شده‌اید که هدف اصلی تصویرسازی چیست و این هنر به چه کاری می‌آید. اما با این وجود تصمیم داریم چند هدف اصلی و کلی تصویرسازی را به شما معرفی کنیم.

بنا به تعریف اصلی تصویرسازی، هدف اصلی این هنر خارق العاده انتقال بهتر و ماندگار مفاهیم، داستان‌ها و روایات به مخاطبان است. به کمک تصویرسازی می‌توان هر ایده‌ای را در قالبی بهتر و زنده‌تر منتقل کرد، به گونه‌ای که برای بینندگان قابل درک باشد.

  • به دنبال تصویرسازی حرفه‌ای و درست، افراد جامعه و مخاطبین هدف، آگاهی بیشتری نسبت به موضوع موردنظر کسب خواهند کرد.
  • به تصویر کشیدن هر مطلب و ایده‌ای می‌تواند ارتباطی صمیمی‌تر و محکم‌تر بین تصویرگر و مخاطب آن ایجاد کند.
  • تصویرسازی نسبت به متن نوشته شده، با سرعت بیشتری مفهوم را به مخاطب می‌رساند.

ویژگی‌های یک تصویرساز ماهر

فردی که تصمیم دارد در زمینه تصویر سازی فعالیت کرده و جایگاهی برای خود بدست آورد، می‌بایست دارای ویژگی‌های زیر باشد.

  • خلاقیت و ابتکار اولین و مهم‌ترین ویژگی یک تصویرساز حرفه‌ای است. تصویرسازی از آن دست تخصص‌هایی است که برای ماندگار بودن در آن می‌بایست دانش خود را به روز نگه داشت و با تکنیک‌های جدید آشنا شد. علاوه بر این، هنر اصلی تصویرساز این است که با هر امکاناتی بهترین و جذاب‌ترین تصاویر را به نقش درآورد.
  • لازم است که تصویرساز شناخت و آگاهی تقریبا کاملی از شرایط جامعه و جو حاکم بر مردم داشته باشد. احساس نزدیکی با مخاطبین می‌تواند به تصویرگر کمک کند تا هنر خود را به بهترین شکل ممکن منتقل کند.
  • شناخت دقیق خلق و خو و خصوصیات روانی مردم یک جامعه به تصویرگر این امکان را می‌دهد تا تصاویر ارائه شده را به شکلی قابل فهم‌تر و قابل درک برای مخاطبین به تصویر بکشد.
  • شناخت کامل تصویرگر از هارمونی رنگ ها، ابزارهای تصویرسازی، تکنیک‌های تصویر سازی و چگونگی به کار بردن آن‌ها برای خلق یک اثر ماندگار و جذاب از ضروریات حرفه تصویرسازی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *