مشاور سئو | مشاوره SEO حرفه ای
اگر به دنبال مشاور سئو حرفه ای هستید تا مسیر سئو شما را از ۰ تا ۱۰۰ به شما نمایش دهد. یا اگر به دنبال این هستید که به کامل ترین مفهوم مشاوره سئو برسید با سرپ لنسر همراه باشید.
با کلیک کردن بر روی “دانشنامه مشاوره سئو” از آموزش رایگان ما استفاده کنید.
امروزه افرادی که وقت کافی برای سئو سایتشان دارند، برای اینکه دانش کافی را نیز بدست آوزند از مشاور سئو استفاده میکنند. به طور کلی در یک مشاوره سئو، شما یک مایندست (چشم اندار) و از پلن اجرایی سئو سایتتان بدست خواهید آورد. مانند پزشکی که نسخه میپیپد، مشاور سئو نیز نسخه سایت شما را برای شما در خواهد آورد. از مزایای اصلی مشاوره سئو میتوان به این اشاره کرد که شما برای اجرای کار تا چند ماه خیالتان راحت است. میدانید که مسیر درست به پیش میبرید. چرا که بعضی از رفتارها داخل سئو اگر اشتباه انجام شود، تا چند ماه پروژه را به تعویق میاندازد. لذا انتخاب سئو کار و مشاور سئو نیاز به کمی دقت و دانش اولیه دارد؛ چرا که اگر رقبا و مشاوران سئو آنها در تمام حوزه ها تخصص و فعالیت نداشتند موفق نمیشدند.
به همین دلیل شما هم باید در انتخاب مشاور خود دقت داشته باشید و وقت بگذارید. با انتخاب درست و انجام دادن توصیهها، سئو رشد بهتری خواهد کرد. هزینه های سئو و مدت زمان آن نیز کاهش خواهد یافت.
بهتر است قبل از اینکه موضوع را باز کنیم، بررسی کنیم که مشاور سئو کیست؟ چرا باید در کنار کارشناس سئو و سئو کار باشد؟ وظایف مشاور و فعالیت هایش به چه صورت است؟
مشاور سئو کیست؟
در یک کلام، تجزیه و تحلیل فرآیند سئو سایت و همچنین سایت رقبا، بررسی و ارائه راهکار برای بهبود جایگاه وبسایت، بررسی نتایج موتور جستجو و لینکهای دریافتی؛ فعالیتهای مشاور سئو ختم میشود. همچنین در پایان میتوان از تجربه ایشان جهت راهنمایی و توصیه به انجام کارهای عملی استفاه کرد تا بتوان ترافیک ارگانیک و کاربر واقعی بیشتری جذب کرد.
جلسه سئو با مشاور سئو سایت
قبل هر جلسه کاری آمادگی حرف اول را میزند. اصول بیزینسی حکم میکند که مواردی را دو طرف قبل از جلسه بررسی و آماده کنند. از مباحث جلسه مشاوره سئو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشاوره در زمینه طراحی وبسایت با اصول سئو
- مشاوره در زمینه انتخاب درست کلمات کلیدی
- مشاوره در زمینه برآورد هزینه جهت افزایش رتبه وبسایت
- مشاوره در زمینه مدت زمان رسیدن به هدف مشخص
- مشاوره در زمینه ترفندهای سئو (برای افزایش سرعت پروژه)
سئو ۱۰۰ با آریا رستمی
برای اولین بار در اکوسیستم سئو ایران، آریا رستمی به معرفی و آموزش پیج اسپید و لایت هاوس ۱۰۰ کردن (افزایش سرعت سایت بدون هیچ نقصی) پرداخت. به عبارتی ابزار هایی معتبر (ابزار Google) برای ارزیابی سایت وجود دارد که این ابزار بعد از بررسی از یک صفحه از سایت نمره (SCORE) میدهند.
در کل برای متخصصین سئو ایران، پذیرفتن این قضیه یعنی پیج اسپید/لایت هاوس ۱۰۰ سخت بود. اما در سرپ لنسر این قفل شکسته شد! ویدیو و مقاله این آموزش در یوتیوب و سایت سرپ لنسر وجود دارد که اگر علاقه داشتید، میتونید سر حوصله از این آموزش استفاده کنید.
نقشها و مسئولیتهای مشاور سئو
مشاور باید تخصص درباره یک سری مسائل داشته باشد. تجربه کافی عملی کردن آنها را نیز ضروری است. موارد زیر بخش اعظمی از این موارد است که مشاور seo باید روی آنها سوار یاشد:
۱. درک نیاز کسبوکار و نیچ مارکتینگ
قبل از هر چیز دیگری، یک مشاور سئو خوب برای درک کسب و کار، جایگاه و اهداف استراتژیک آن یک قدم به عقب بردارد. چرا که برای شروع پروژه و تعیین استراژی مسیر پروژه، مشاور باید درک کامل از کسبوکار و نیازهای آن داشته باشد. این کار مسیر اولیه آنها را هموار میسازد. مسیر روشن میشود تا یک استراتژی سئو قوی طراحی شود. در این مرحله، مشاور اهداف خود را (که با اهداف استراتژی تعیین شده همسو هستند) تشریح میکند و یک نقشه راه مهندسی شده (Road Map) ترسیم میکند.
۲. تعیین کلمه کلیدی و استراتژی هر صفحه
یکی از جنبه های حیاتی در مسیر سئو، کیورد تارگتینگ درست است. به عبارتی تحقیق، بررسی و پیدا کردن کلمات کلیدی درست است. این به معنای کشف عبارات/سوالات متداول نیز میباشد. مخاطبان هر کسبوکار روزانه بدون شک از گوگل میکنند. لذا با این کار اگر شما کیورد تارگتینگ درستی داشته باشید؛ همیشه و همه جا در چشم مخاطبتان خواهید بود. از جمله فاکتورهایی که باید در کیورد ریسرچ بررسی کرد میتوان به جنس کلمه کلیدی / صفحه هدف / تبلیغات گوگل / بررسی ترند / CTR / تعداد جستجو / سختی کلمه کلیدی اشاره کرد. اگر چه DA / PA یک معیار مهم و رسمی نیست. اما با بررسی آن میتوانید یک نگاه کلی به میزان رقابت کلمه کلیدی و کیفیت سئو رقبا به درست آورید. در نتیجه مشاور سئو پس از پیدا کردن کلمات کلیدی سودآور، آنها را به صفحات هدف ست میکند. اینگونه یک مسیر سئو حرفه ای و روشن شکل میگیرد.
۳. تعیین استراتژی محتوا
با فهرست کلمات کلیدی در دسترس و تارگتینگ درست هر لندینگ پیج، مشاور سئو با همکاری یک استراتژیست محتوا میتواند یک استراتژی محتوای بی نقص ایجاد کند. چرا که در مسیر سئو محتوا حرف اول را میزند.
از مباحثی که باید برای محتوا اشاره کرد؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه کیورد گپ و لانگ تیل هدفمند
- ایده محتوای جدید برای وبلاگ وب سایت
- تقویم محتوایی هدفمند برای اطمینان تداوم تولید محتوا
۴. بهینه سازی سئو داخلی و تکنیکال
تقریبا اینجاست که تخصص فنی مشاور سئو مطرح میشود. سئو داخلی (On-Page) رابطه مستقیم با تجربه کاربری دارد. اطمینان از اینکه سورس کد، HTML، فایلهای CSS و جاوا اسکریپت (برای تمام دیوایسها) بهینه باشد. به علاوه رفع مشکلاتی که ممکن است بر سرعت سایت و سرعت صفحه فرود تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، مشاوره درباره گوگل آنالیتیکس و پرفرومنس سرچ کنسول و پیگیری عملکرد انجام شود.
اما این موارد ذکر شده نقطه ای از دریایی از نکات است. اکثر فعالیت های سئو دیگر که در وب سایت انجام میشود؛ تحت تعریف سئو داخلی یا آن پپیج قرار میگیرد.
۵. تعیین استراتژی لینک بیلدینگ
لینک بیلدینگ (Link Building) به معنی ساخت بک لینکهای با کیفیت است. لینک بیلدینگ چیست؟ لینک بیلدینگ یک تکنیک حرفه ای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) است که رتبه شما را در موتورهای جستجو (Google) افزایش میدهد. لینکها یکی از روشها و معیارهای اصلی است که الگوریتمهای گوگل کلمه کلیدی (Keyword) یک صفحه را تعیین میکنند. داشتن تعداد زیادی بکلینک به یک وب سایت نشان دهنده این است که محتوا ارزشمند است و پتانسیل اشتراک گذاری (Share) بین کاربرین (User) را دارد.
عموما اگر کلمه کلیدی پررقابتی را هدف گذاری کردید. بدون شک حداقل ۱/۳ فعالیت های شما باید صرف تعیین و اجرا استراتژی لینک ببیلدینگ شود. در داکیومنت گوگل نیز به طور رسمی ثبت شده است که یکی از فاکتور های اصلی رته بندی (Ranking) بک لینک است.
۶. همکاری با دیگر اعضای تیم
مانند هر شاخه دیگری از دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)، سئو نیز شامل فعالیتهای زیادی است.
اینکه یک نفر همه کار را انجام دهد؛ از ایجاد استراتژی گرفته تا اجرای ریز فعالیتها و همچنین گزارش دادن، کاملا نامعقول است.
مشاور سئو باید با اعضای مختلف تیم از جمله تیم محتوا، تیم PR، طراحان گرافیک UI و توسعه دهندگان ارتباط و همکاری داشته باشد. چرا که در طول روند کار از اجرای کار اطمینان حاصل کند.
۷. آنالیز عملکرد و گزارش دهی
در آخر مشاور سئو مسئول آنالیز عملکرد و اندازه گیری فعالیتهای سئو انجام شده تیم و ارائه آن اعداد و گزارش به سرپرستان مربوطه است. شاخص کلیدی عملکرد (KPI) معمولا به شرح زیر است:
- ترافیک ارگانیک
- رتبه کلمات کلیدی
- نرخ کلیک (CTR)
- پیوندها را دنبال کنید
- میزان سرچ Branded Keyword
- میزان سرچ Non-Branded Keyword
- تعداد Backlinks
- تعداد Referring Domains
- ارور های کرال
یک مشاور سئو موفق، یک پروپوزال RFP در مورد موفق ترین پروژه های خود ایجاد میکند و از آنها برای جذب مشتریان بیشتر استفاده می کند. همچنین یکی دیگر از مهارت های خاصی که میتواند از بر بگیرد تا سرعت عملکرد خود و تیمش بالاتر برود و مدیریت چند پروژه با هم آسان تر شود “تکنیک وب اسکرپینگ” میباشد.
وظایف مشاور سئو
مهم ترین وظیفه مشاور تشخیص است! چک لیست سئو در دنیای اینترنت وجود دارد اما چک لیست کافی نیست. شما باید کاملا واقف باشید که چه کاری را در چه زمانی انجام دهید. باید همیشه بدانید که قدم بعدی شما چیست. رقبا بدون وقف روی سئو سایتشان کار میکنند. هر زمانی که شما متوقف شوید، رقبا از شما جلو خواهند زد. لذا برای اینکه نگاه بهتر و اجمالیتر به این موضوع داشته باشید، وظایف مشاور سئو را برای شما به شرح زیر آورده ایم:
- تشخیص مشکلات فرآیند سئو وبسایت: مهم ترین دلیلی که شما باید برای دریافت مشاوره سئو داشته باشید، استفاده از تشخیص و تجارب متخصص سئو مورد نظر است.
- درک اهداف بازاریابی مشتری: مشاور باید اهداف بازاریابی مشتری را قبل هر چیزی بداند. موقعیت و شخصیت مشتریهای در حوزه کاری او، نکات خاص کسبوکار را باید کارفرما شرح دهد. چرا که میزان آشنایی با بازار هدف میتواند تاثیر بسزایی به مشاوره سئویی که درسافت میکند بگذارد.
- راهکار برای بهینهسازی سایت: مشاور وبسایت باید، سئو تکنیکال، سئوی داخلی و لینکسازی وبسایت را مورد بررسی قرار دهد. از این طریق میتوانید بهترین کلمات کلیدی و تمام فعالیتهای مرتبط با آن را پیدا کنید.
- جستوجو و آنالیز کلمات کلیدی: تیم مشاوره سئو سایت باید بهترین کلمات کلیدی را برای سایت شما پیدا کند. یک استراتژی مناسب برای ماندگاری هر کلمه کلیدی در موتورهای جستوجو دهد. اختصاص دادن هر کلمه کلیدی به هر صفحه مشخص و سپس سازماندهی آنها که مانع از بروز مشکلات ثانویه در ادامه فعالیت ویسایت میشود.
- تشخیص خطاهای وبسایت: لینکهای شکسته، خطاهای ۴۰۴ و … داپلیکیت کانتنت (محتوای تکرارشده)، نقشه نادرست سایت، ساختار ضعیف انکر تکستها و سرعت پایین سایت، همه بخشی از انواع خطاها و باگ های احتمالی است. تیم مشاوره سئو سایت آنها را تشخیص و پیدا میکنند و برای رفع آنها استراتژی مشخص ارائه میکنند. مشاور seo کمک میکند به اینکه، مشکلات ظاهری و غیرظاهری سایت، ایندکس شدن یا نشدن، کدها و تگ های HTML و … به درستی مدیریت و بهینه شوند.
- بروز بودن و شناخت ترندها: فرد و گروه شاغل در این جایگاه شغلی باید تکنیکهای کارآمد بروز سئو را بهخوبی بشناسند. بهروزرسانی الگوریتمهای مختلف و هسته گوگل را دنبال کنند. راهکارهای مناسب و نامناسب را تشخیص دهند و با استفاده از تجربیات بروز و کارآمد، از ایجاد وقفه در پروژه جلوگیری کنند.
- دانش هاستینگ و دامنه: راهنمایی ها در این زمینه از جمله محل سرور یا نام دامنه و پسوند آن میتواند پیش زمینه یک پروژه موفق باشد.
سوالات متداول
مهم ترین دلیل استفاده از مشاوره چیست؟
مهم ترین دلیلی که شما باید برای دریافت مشاوره سئو داشته باشید، استفاده از تشخیص و تجارب متخصص سئو مورد نظر است.
مهم ترین وظیفه مشاور سئو جیست؟
مهم ترین وظیفه مشاور تشخیص است! چک لیست سئو در دنیای اینترنت وجود دارد اما چک لیست کافی نیست. شما باید کاملا واقف باشید که چه کاری را در چه زمانی انجام دهید. باید همیشه بدانید که قدم بعدی شما چیست.